Talentvolle dansers uit heel Nederland dansen de sterren van de hemel tijdens RAW Essence activiteiten in Beatbox

Op zaterdag 31 oktober was Beatbox het decor van bijna dertig jongeren onder de achttien jaar die zich helemaal lieten onderdompelen tijdens de activiteiten van RAW Essence. Voor het eerst konden deze jonge dansers in Beatbox een masterclass volgen van de bekende choreograaf Kevin Paradox. Na afloop van deze masterclass was er een eerste editie van de danscompetitie. RAW Essence is een samenwerking van Hedon en dansschool Social Dance.

“De masterclass was een groot succes, de jonge dansers konden meteen actief bezig met choreograaf Kevin Paradox en deden veel nieuwe invloeden op. Na het actieve deel was er nog ruimschoots de tijd om de choreograaf vragen te stellen over zijn carrière en hoe het leven is als professionele danser” aldus Isharin van Social Dance. De reacties van de deelnemers waren ook erg positief, voor veel jongeren was deze masterclass een fijne manier om actief iets te leren in een periode dat er voor jongeren weinig activiteiten doorgang kunnen vinden.

Na de masterclass was Beatbox het decor van de eerste editie RAW Esscence competitie, een danscompetitie bestaande uit twee delen. Eerst een uur lang verschillende rondes als onderdeel van een jam.  Elke ronde, in de dans ook wel bekend als cypher, duurde een kwartier. Per deelnemer was er een jurylid die de talentvolle dansers na afloop gerichte feedback kon geven. Zo was het naast een competitie ook voor iedereen een leerzaam evenement met feedback waar ze op door kunnen trainen. De finale werd gedanst door Rafael Pieters, een talentvolle danser van vijftien jaar uit Amersfoort en de eveneens talentvolle Bobbi Eveleens (12 jaar) uit Oss. Gewonnen werd er door Rafael Pieters.

Als afsluiter van de competitie streden zeven dansers wie de Solo Show Performance zou winnen. Een spectaculair onderdeel waar deze zeven dansers hun talent lieten zien, met vaak spectaculaire dansmoves. Winnaar van deze Solo Show performance was de zeventienjarige danser Levi van der Ceelen die niet alleen een staande ovatie kreeg maar ook lovende woorden van de jury. Shailesh Bahoran, jurylid en theatermaker was sprakeloos en noemde de act van Levi van der Ceelen adembenemend. Met deze winst plaatst Levi zich voor de grote jaarlijkse RAW Esscence dancebattle in Hedon